Bursdagsleker for barnehagebarn

Morsomme bursdagsleker setter virkelig prikken over i´en i bursdagsselskapet. Nedenfor finner du våre aller beste tips til selskapsleker som passer for barn i barnehagealder.

Bursdagsleker barnehagebarn 

🤡 Ansiktsmaling

Barn elsker ansiktsmaling! Søk i Google etter "enkel ansiktsmaling" og lagre noen bilder på telefonen din, så kan barna få velge hva de ønsker å bli. Har du ikke så mye erfaring med ansiktsmaling fra før er det nok lurt å plukke ut noen noen som er enkle å male. Og gjerne lite tidkrevende :)

🏆 Skattejakt

Bruk f.eks. godteposer som «nedgravd skatt». Tegn skattekart eller bruk lapper med ledetråder (som gir et hint om hvor neste lapp med neste ledetråd er gjemt). Leken kan gjøres både innen- og utendørs (eller aller best – både ute og inne).

🍾  Flasketuten peker på

Barna sitter i ring og holder bursdagsgaven sin. Bursdagsbarnet snurrer flaska. Barnet som flasken peker på gir gaven sin til bursdagsbarnet, som pakker opp og deretter snurrer flasken igjen. Leken er over når alle har gitt bort sin gave.

🐠 Fiskekonkurranse

Denne er en garantert vinner som alle barn synes er morsom. Heng opp en forheng/teppe omtrent 1,5 meter over bakken i døråpningen til et rom (det er viktig at barna ikke klarer å se over). Barna stiller seg i kø med en improvisert fiskestang som de «fisker» med etter tur. Bruk f.eks. hyssing som snøre, og en klesklype som krok. På andre siden av forhenget sitter en voksen med en godtepose pr. barn. Napp litt i snøret når posen er festet til kroken, og la barna dra inn storfangsten.

Tips: La bursdagsbarnet få fiske først. 

🐷 Sett halen på grisen

Til denne leken trenger man en stor tavle eller et stor hvitt ark på en papp-plate festet til veggen. Tegn en gris på arket. Deltagerne får etter tur bind for øynene og skal forsøke så godt de kan å tegne hale på grisen. De minste barna kan få hjelp fra en voksen. Alle barna får en godtepose når de har tegnet.

🐘 Sovende elefanter

Dette er en utmerket lek å ty til når støy- og aktivitetsnivået begynner å bli merkbart mot slutten av selskapet. Deltagerne legger seg på golvet og simulerer «døde elefanter». Målet med spillet er å ligge helt rolig uten å røre så mye som en finger. En voksen overvåker barna, og tar de deltagerne som beveger på seg ut av spillet. Vinner er den som ligger igjen helt til slutt.

🍰 Pynt ditt eget kakestykke

Denne kommer garantert til å bli en innertier. Gi barna hvert sitt kakestykke/muffins, og litt smågodt på tallerkenen. Du kan sette frem litt strøssel, bamsemums, nonstop, seigmenn osv på bordet, men vær obs på at det kan fort bli en kamp om godbitene :)

 💃 Danseleken

En voksen eller bursdagsbarnet får rollen som musikkstyrer. Alle barna danser når musikken startes. Når musikken brått stanses, skal alle deltagerne fryse alle bevegelser og stå musestille. Hvis noen rører på seg etter at musikken er stoppet blir vedkommende tatt ut av leken for denne runden. Musikken startes på nytt. Spillet avsluttes når det kun gjenstår en person.

Tips: Spill flere runder, og vær litt rundthåndet hvis det viser seg at de samme barna går ut i starten av hver runde for å unngå at noen blir lei seg.