Slik lager du en enkel ballongdekor

hvordan lage ballongdekor enkelt

Lær deg å lage en ballongdekor som garantert løfter bursdagsfesten din 10 hakk opp på “Wow-effekt-skalaen”. Ikke bli overrasket dersom gjestene Instagrammer, og gir tilbakemeldinger som “WOW! Hvordan har du fått til alt dette!?”.

Hemmeligheten er…. At det faktisk ikke er så vanskelig. Du ikke trenger en arrangementskomité eller en festplanlegger. Denne ballongdekoren får du til enkelt selv.

For å få til en temafest med den “WOW” effekten vi alle jakter etter, anbefaler vi at du tar en titt på hva annet du skal pynte med. Se på dekorasjonen til festbordet, farger på serviettene eller kanskje du skal ha en vimpel på veggen? Velg deretter farger på ballongene ut fra dette. En miks av flere farger gjør seg utrolig godt, men velg gjerne én primærfarge.

Dersom du har valgt ett spesifikt fargetema, kan du like vel mikse opp ballongdekoren med ulike nyanser av samme farge, og bruke en blanding av skimmer og matte ballonger, og ulike størrelser. Har du ikke små ballonger, kan du helt fint bruke vanlig størrelse og bare blåse de opp forskjellig.

Tips! Blås ballongen litt større enn du har tenkt å ha den, slipp ut litt og litt luft samtidig som du forsiktig presser den mot magen. Da får du runde, fine ballonger.

Men la oss nå ikke kaste bort mer tid på snikk, snakk, og heller hoppe rett i det:

Slik lager du enkel ballongdekor

Dette trenger du:

 • 25+ Ballonger
 • Fiskesnøre eller annen tråd
 • Saks
 • Tape

Slik gjør du:

 1. Blås opp minst 25 ballonger i ulike størrelser. (Tips: En håndholdt ballongpumpe kan være til god hjelp)

 2. Knyt ballongene med knuten godt innpå blåsestykket, slik at du får en lang tupp. Da blir det lettere å knyte ballongene sammen etterpå.

 3. Knyt to og to ballonger sammen. Miks gjerne farger og ulike størrelser.

 4. Mål opp ønsket lengde tråd og bind fast det første paret med ballonger ca 70 cm inn på tråden, slik at du har noe å henge opp med. Sørg for at ballongene er godt festet, slik at ikke alle raser ut senere.

 5. Fest deretter et nytt par med ballonger så tett innpå de andre som mulig. Surr tråden godt rundt begge ballongene for å feste. For best resultat er det viktig at de sitter tett.

 6. Bruk ballonger i mindre størrelser for å fylle hull.

 7. Bruk tosidig tape for å feste dem på plass. Når ballongdekoren har nådd ønsket størrelse, kan du feste den på veggen ved hjelp av dobbeltsidig tape, eller knyte den fast i en gardinstang eller lignende.

Lykke til! 🎉

Hvordan lage en enkel ballongdekor selv

pynt til pysjheltene bursdag ballongdekor