Tips til bursdagsfeiring i disse corona-tider

tips til bursdagsfeiring coronavirus isolasjon bursdag

Har du et barn som snart har bursdag og lurer på hvordan man skal løse matservering og bursdagsleker? Her får du våre beste tips til hvordan man kan lage en vellykket og morsom, men fremfor alt: en trygg bursdagsfeiring i disse corona-tider.

Hold avstand
Når vi er sammen i private lag, bør vi ikke være mer enn 20 personer samlet, og vi bør holde en avstand på minst en meter mellom oss, og mer der det er mulig. Rådet om avstand gjelder ikke for personer som lever sammen til vanlig. Du finner til en hver tid oppdatert informasjon på helsenorge.no 

Vær utendørs
Er man mange er det lettere å holde avstand om man er utendørs. Har du ikke plass i hagen hjemme, er skogen eller en park et veldig fint alternativ. Heng opp et flaggbanner  mellom noen trær og vipps, så har du et nydelig festlokale. Det er ikke nødvendig at alle gjestene må sitte ned rundt et bord, barn elsker å løpe og leke rundt. Ta med noen sitteunderlag, puter eller pledd.

coronavirus bursdag barnebursdag feiring korona

Pynt til fest hjemme
Dra til med et skikkelig bursdagshus selv om man er utendørs. Ballonger, vimpler og friske blomster gjør susen. Og husk å flagge for bursdagsbarnet. Det er også hyggelig å pynte seg litt ekstra, så på med kjolen og penskjorta - det er jo tross alt en stor dag.

barnebursdag corona korona bursdagsfeiring tips

God håndhygiene
Sett frem små pumpeflasker med antibac flere steder slik at det er lett å ha god håndhygiene. Når du ønsker velkommen er det lurt å fortelle litt om hvor man finner dette, når det skal brukes, og hva man ønsker at gjestene skal tenke på når man går på toalettet, før man forsyner seg med mat/drikke osv. Ta det hele med et smil og si at det er for alles trygghet :)

Bruk engangsserivse
Papptallerkener, servietter, engangsbestikk og pappkopper er å anbefale, da kan man be gjestene kaste det selv etter bruk.

Tips! Skriv navn på koppene med sprittusj, så er man sikker på at kopper ikke blandes. Eller lag disse søte papirsugerørene med små navneflagg på.

Sett frem store søppelsekker
Store søppelsekker som man kan kaste rett oppi uten å åpne lokket er praktisk å ha stående.

Inviter til kurvfest
På kurvfest tar gjestene med det de ønsker å spise og drikke i en liten piknikkurv. I tillegg kan du oppfordre til å ta med egne glass, bestikk og tallerkener. Dette er både enkelt å arrangere, og veldig corona-vennlig :) Hvis du vil, kan du spe på med ekstra mat og drikke, eller stå for kaker og dessert. Tips til servering finner du lengre ned i artikkelen.

kurvfest corona bursdagsfeiring bursdag tips
Servering av mat og drikke
Det er viktig at de som lager maten er friske og har god håndhygiene, og at de som spiser får vasket hendene sine. Unngå fingermat, og bruk helst bestikk.

Man kan bruke samme bestikk til å forsyne seg av maten, men bruk selvsagt eget bestikk når dere spiser. Og igjen, husk god håndhygiene.

coronavirus korona bursdag bursdagsfeiring tipsTips! Lag en matstasjon hvor gjestene kan komme og få servering. Husk en meters avstand i matkøen :)

Kaker og dessert

Ispinner er tingen å servere når man har selskap i disse corona-tider. Kjøp inn lollipop, pinup, eller hva med Royal pinne is til de voksne? Veldig enkelt :)

Tips: Lag vakre muffins som serveres i papirformer. Eller hva med gelé i porsjonsglass? For de voksne kan man lage panna cotta, sjokolademousse eller lignende i porsjonsglass.

Husk å sette frem bestikk til å spise med.

Toaletter
Mye brus = Mange toalettbesøk :) Sørg for at små og store hender vaskes eller desinfiseres med antibac både før og toalettbesøket. Sett frem en tørkerull istedenfor at alle tørker seg med samme håndkle.

Bursdagsleker

Det viktige her er at man arrangerer leker hvor det er lett for barna å holde avstand. 


corona Bursdagsfest bursdag barnebursdag korona

Og helt til slutt en liten oppfordring:
Nå som man må begrense antall gjester er det fort gjort at noen kan føle seg ekskludert. Forhør deg derfor med skolen eller barnehagen om hvilke regler som gjelder i forhold til hvem man skal invitere <3

Kilder: helsenorge.no, VG.no