Oppskrift på rund sjokoladekake

enkel oppskrift på rund sjokoladekake kjempegod

Her får du oppskrift på en enkel sjokoladekake i rund form, som passer perfekt til barnebursdag. Den er veldig enkel å lage, du blander bare alle de tørre ingrediensene i bakebollen, og alle de våte ingrediensene i en annen bolle, og så heller du det våte over i det tørre og rører sammen. Veldig enkelt for barna å være med på også :) Og resultatet blir fantastisk, hver gang!

Kaken kan med fordel fryses, så du kan gjerne lage den et par uker før bursdagsselskapet. 

Tips! Ønsker du en ekstra høy kake, slik som på bildet, kan du lage to stykker og få en firelags sjokoladekake. Det er Instagram-vennlig, det :)

Oppskrift på rund sjokoladekake

 • 280 gram hvetemel
 • 300 gram sukker
 • 2 ts vaniljesukker
 • 3,5 ts bakepulver
 • 50 g bakekakao
 • 1 ts salt
 • 2 dl vann 
 • 3 egg
 • 1 dl nøytral olje
Her finner du oppskrift på nydelig sjokoladekrem som passer perfekt til denne kaken.

Slik gjør du

 1. Sett ovnen på 175 grader.

 2. Rør de tørre ingrediensene sammen i en bolle. I en annen bolle visper du sammen vann, romtempererte egg og olje. Ha det våte over i det tørre og visp sammen til en jevn røre.

 3. Legg bakepapir oppå bunnen av en springform (23 cm), før du setter på kanten, da sitter den godt fast. Smør deretter hele formen godt med smør.

  Dersom du ikke smører kakeformen godt vil kaken stige opp på midten fremfor å heve jevnt over. Resultatet vil bli en kake som er rå i midten og tørr i kantene. Det vil vi ikke ha :)

 4. Etter at formen er smurt heller du oppi røren.

 5. For at kaken skal heve jevnt og bli like høy over hele, fremfor å stige opp på midten, kan du ta et kjøkkenhåndkle og skylle i kaldt vann så det blir gjennomvått. Vri opp så det ikke er klissvått, men fuktig, og pakk rundt kakeformen. Bruk to stk om den ikke rekker helt rundt. Sett kakeformen MED de våte håndklærne inn i ovnen.

 6. Stek midt i ovnen i ca 40-45 minutter. Sjekk med en kakepinne at kaken er ferdig. Avkjøles først i formen og så videre på rist.

 7. Når kaken er avkjølt, kan du dele den i to og enten ha på sjokoladekrem, eller putte i fryseren. Jeg anbefaler å fryse kaken, fordi det er mye lettere å bre over sjokoladekremen når den er frossen. Da fester ikke kakesmulene seg i kremen.

  Pakk hver del inn i aluminiumsfolie og legg i fryseren. Når du skal bruke den, tar du den ut og legger på et fat med noen striper bakepapir under (da kan du dra de bort når du er ferdig, så slipper du rengjøre fatet etterpå).

  Bre over sjokoladekremen mens den fortsatt er frossen, da unngår du at kaken henger fast i kremen. La den stå litt på benken, og voilà! 

Lykke til!

Hilsen Ida <3

sjokoladekake rund med fyll bursdag barnebursdag
Bland de tørre og våte ingrediensene hver for seg. Hell det våte over i det tørre og rør godt til du får en klumpfri røre.

hvordan lage rund sjokoladekake som ikke bare hever på midten

Smør en springform godt med smør, ha i røren og pakk et vått kjøkkenhåndkle rundt formen. Stek midt i ovnen MED håndkle rundt.

høy flat rund sjokoladekake

Når kaken er avkjølt, del den i to, pakk inn i aluminiumsfolie og putt i fryseren.

rund sjokoladekake høy flat på toppen enkel oppskrift

Ta kakene ut av fryseren og bre over sjokoladekremen med en gang, da slipper du smuler i kremen. La den tine litt på benken, og server :)

høy rund sjokoladekake flat på toppen oppskrift.jpg

Tips! Legg et par tynne strimler med bakepapir langs kanten under kaken, oppå kakefatet før du har på sjokoladekremen. Når den er ferdig pyntet drar du strimlene forsiktig vekk. Da er kakefatet fortsatt rent og pent :)

rund sjokoladekake med sjokoladekrem fyll oppskrift bursdagskake

rund lys sjokoladekake med sjokoladekrem fyll oppskrift bursdagskake