Oppskrift på smørkrem med vaniljesmak
Denne oppskriften på smørkrem har jeg brukt i over 10 år, og kan virkelig stå inne for at resultatet blir bra. Konsistensen er fløyelsmyk, som gjør at den smelter på tunga, men like vel er den ganske fast i formen som gjør at den er lett å pynte med.
Tips! Denne smørkremen holder seg lenge i kjøleskapet. Lag den noen dager i forveien, ha den over i en sprøytepose og sørg for at begge ender er tett. Legg den på kjøkkenbenken og la smøret mykne litt før du dekorerer muffinsene.
Oppskrift på smørkrem
- 500 gram melis
- 4 ts vaniljesukker
- 200 gram mykt smør
- 1/2 dl vann
Slik gjør du
Del romtemperert smør i terninger og ha i en bakebolle sammen med halvparten av melisen, 4 ts vaniljesukker og 1/2 dl vann. Rør sammen med miksmaster. Spe på med resten av melisen mens du mikser på sakte fart.
Kjør miksmasteren til du får en jevn og fin smørkrem uten klumper. Ha eventuelt i konditorfarge etter eget ønske og bland godt med en slikkepott.
Bre over muffinsene med en smørkniv eller ha over i en sprøytepose.
Dekorer muffinsene når de er helt avkjølt.
Lykke til :)
Klem, Ida
Tips! For å få smørkremen nedi en sprøytepose kan du sette den oppi et glass.