Rosa hveteboller

Oppskrift rosa hveteboller barnebursdag bursdag boller

Om ikke disse rosa hvetebollene imponerer gjestene i barnebursdagen, da vet jeg ikke hva vil. Og det beste av alt er at fargen er helt naturlig! I denne oppskriften har jeg nemlig brukt rødbetejuice og vann.

Smaken er kvalitetstestet på mine tre små hjelpere på 3, 4 og 6 år. De syns de var VELDIG kule, og smakte kjempegodt (helt til de fikk vite at fargen kom fra en grønnsak 😂), så jeg anbefaler på det sterkeste å si det er konditorfarge for å ikke ødelegge moroa ;)

Pynt gjerne med melisglasur og kakestrøssel.

Husk at du finner alt du trenger til rosa prinsessebursdag her!

Oppskrift på rosa hveteboller

  • 10 dl hvetemel
  • 1 dl sukker
  • 2 ts kardemomme
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 pakke tørrgjær
  • 1,5 dl lunken rødbetejuice
  • 1,5 dl lunkent vann
  • 1 egg
  • 100 g mykt smør, i små terninger
Pensling
  • 1/2 dl vann
  • 1 eggehvite
  • 1/2 ts salt

Fremgangsmåte

Rør sammen hvetemel, sukker, kardemomme, bakepulver, vaniljesukker og tørrgjær i en bakebolle.

Visp sammen lunken rødbetejuice, vann og ett egg i en annen bolle. Hell den våte blandingen over i det tørre, og elt på lav hastighet i ca. fem minutter.

Etter fem minutter:
Tilsett smøret litt etter litt, mens deigen eltes på lav hastighet. Bruk helst kjøkkenmaskin med eltekrok. Når alt smøret er blandet inn, la kjøkkenmaskinen kjøre på lav hastighet i ca ti minutter, til du får en myk og smidig deig.

Viktig!
Eltetiden er hemmeligheten til å få et luftig resultat, så ikke vær utålmodig med tiden her.

Legg over et kjøkkenhåndkle og la bolledeigen heve et lunt sted, til dobbelt størrelse, ca 30 - 45 minutter.

Ha litt mel på kjøkkenbenken og hell deign ut. Er den klissete kan du vende inn litt mel fra kjøkkenbenken. Skjær deigen i ca 16 deler og rull til fine, runde boller. Legg over på et stekebrett med bakepapir. Eller i en avlang kakeform.

Tips!
Bruker du en avlang kakeform, så holder de formen bedre, og blir ekstra saftige. Jeg prøvde også å plassere noen ved siden av hverandre på et bakebrett, da fikk de faktisk litt mindre farge av en eller annen merkelig grunn.

Legg et kjøkkenhåndkle over og etterhev på et lunt sted i 30 minutter.

Stekes midt i ovnen på 200 grader, i ca 10-15 minutter.

Mens bollene stekes, rør sammen én eggehvite, 0,5 dl vann og 1/2 ts salt i en kopp. Pensle over så fort bollene kommer ut av ovnen, så de blir blanke og fine.

Avkjøles og nytes! 

Tips!
Bollene kan fryses! Legg de i fryseren så fort de er avkjølt. La de tines på kjøkkenbenken, og varm ca 3 minutter på 200 grader med varmluft. Server!

Lykke til!
Klem, Ida :)

rosa hveteboller oppskrift ida mørck bursdagskassen.no

Rosa boller prinsesse hveteboller oppskrift

oppskrift på rosa boller hveteboller bursdag barnebursdag prinsesse enhjørning tips