Sjørøverkake

sjørøverkake piratkake sjørøverbursdag barnebursdag oppskrift enkel
Denne tøffe sjørøverkaken ble en kjempehit i Aksel sin 5-årsbursdag. Både store og små pirater sperret opp øynene da den kom på kakebordet :)
Det er skattekisten som er kronen på verket her, og jeg vil tro at den vil gjøre seg like godt på en hvilken som helst kake. Langpanne som gulrotkake, så bak det bursdagsbarnet er mest glad i :)
I oppskriften nedenfor har vi brukt rund sjokoladekake. Det som er veldig kjekt med den sjokoladekaken, er at den kan bakes lang tid i forveien og oppbevares i fryseren. Som småbarnsforeldre er alt som kan gjøres klart på forhånd veldig velkommen hjemme hos oss. På selve dagen, tar jeg bare kaken ut av fryseren, smører på sjokoladekrem og pynter med kvikk lunsj og gullpenger. 

Du trenger:
  • Sjokoladekake
  • Sjokoladekrem
  • 1 pakke Safarikjeks
  • 1 pakke Oreokjeks
  • Gullspray fra Dr.Oetker
  • 4 stk Kvikk lunsj
  • Gullmynter, sjokolade
  • Godteri perlekjeder

Slik gjør du:

Lag sjokoladekake etter denne oppskriften. Kaken på bildet er laget med to stk av denne runde sjokoladekaken. Har du to like kakeformer kan du doble oppskriften og steke begge to samtidig. Jeg har kun én, og lagde den derfor to ganger.

Bak gjerne sjokoladekaken noen dager (eller uker) i forkant av selskapet. Del kaken i to, pakk inn i aluminiumsfolie, og legg i fryseren frem til den store dagen. Når kaken er frossen er det mye lettere å smøre på sjokoladekremen.

Lag sjokoladekrem etter denne oppskriften. Siden jeg lagde dobbelt så stor sjokoladekake, doblet jeg også oppskriften på sjokoladekremen.

Ta kakene ut av fryseren og legg over på et passende fat. Smør et godt lag med sjokoladekrem mellom hvert lag.

sjørøverkake rund høy sjokoladekake

Tips! Legg fire tynne strimler med bakepapir under kanten på kaken, da kan du enkelt dra de bort når du er ferdig å ta på sjokoladekremen. Da vil fatet være rent og pent :)

rund saftig sjørøversjokladekake med sjokoladekrem

Når alle lagene er lagt oppå hverandre: Bre resten av sjokoladekremen jevnt over hele kaken. Dra til slutt bort bakepapiret fra under kaken.

sjørøverkake rund saftig sjokladekake med sjokoladekrem

Knus safarikjeksen og strø over kaken, langs sidene og på fatet. Vi gjorde det for hånd, men du kan fint bruke en blender. Først hadde vi all kjeksen oppi en bolle og knuste med hendende, før vi tok litt og litt oppi en morter og finmalte det. Gøy for barna :)

enkel sjørøverkake rund sjokladekake med sjokoladekrem

Ta bort én remse fra Kvikk lunsjen, så du sitter igjen med tre striper. Trykk den godt ned i kaka, så den sitter fast og står av seg selv. Dette er den første langsiden på skattekisten.

Ta bort én remse fra Kvikk lunsj nr 2. Bruk deretter en skarp kniv og del den på midten. Dette skal bli kortsidene på skattekisten. Trykk begge kortsidene godt ned i kaken så de står av seg selv. Sett deretter på den siste langsiden. Nå er skattekisten klar til å fylles!

sjørøverkake sjokladekake med sjokoladekrem til sjørøverbursdag

Fyll skattekisten med gullpenger og godterikjeder, eller annet godt. Her er det bare fantasien som setter begrensninger.

sjørøverkake piratkake sjokoladekake bursdag

Lokket på skattekisten er en hel Kvikk lunsj. Plasser den forsiktig på, slik at den lener seg på den ene langsiden. 

Spray noen Oreokjeks med gullspray og plasser rundt på kaken sammen med noen gullpenger. 

Voilá! Nå er kaken ferdig :)

oppskrift på sjørøverkake piratkake barnebursdag