Oppskrift på verdens beste kanelboller

oppskrift pa verdens beste kanelboller kanelsnurrer

Lite slår duften av nystekte kanelboller 💕Og med denne oppskriften blir de både luftige og saftige. Oppskriften gir ca. 24 store kanelboller, men skal du bake til barnebursdag kan du fint dele deigen i 30/35, så de passer bedre for små mager og barnehender :)

Oppskrift på kanelboller

  • 9 dl hvetemel
  • 1 dl sukker
  • 2 ts kardemomme
  • 1 ts bakepulver
  • 1 pakke tørrgjær
  • 3 dl lunken melk
  • 1 egg
  • 100 g mykt smør, i små terninger

Kanelfyll

  • 50 g mykt smør
  • 3 ss brunt sukker
  • 2 ss kanel
  • 1 knivspiss salt

Tips! Liker du mye fyll, kan du fint doble oppskriften med kanelfyll.

Pensling

  • 1/2 dl vann
  • 1 eggehvite
  • 1/2 ts salt

Fremgangsmåte

Ha hvetemel, sukker, kardemomme, bakepulver og tørrgjær i en bakebolle og bland godt

Visp sammen lunken melk og ett egg. Hell blandingen over i bakebollen, og elt på lav hastighet i ca. fem minutter.

Tilsett smøret litt etter litt, mens deigen eltes på lav hastighet. Bruk helst kjøkkenmaskin med eltekrok. Når alt smøret er blandet inn, la kjøkkenmaskinen kjøre på lav hastighet i ca ti minutter, til du får en myk og smidig deig.

Viktig!
Eltetiden er hemmeligheten til å få et luftig resultat, så ikke vær utålmodig med tiden her.

Legg over et kjøkkenhåndkle og la bolledeigen heve et lunt sted, til dobbelt størrelse, ca 30 - 45 minutter.

Kanelfyll:
Rør sammen smør, brunt sukker, kanel og salt. Rør til alt er godt blandet, og sett til side.

Hell bolledeigen ut på kjøkkenbenken, ha litt mel på om den er klissete. Kjevle deigen ut til et rektangel som er ca 1/2 cm tykk.

Smør kanelfyllet utover hele deigen og rull sammen på langsiden. Skjær i ca 24 deler og legg over på et stekebrett med bakepapir. Eller i en avlang kakeform.

Tips!
Bruk et smurt muffinsbrett, så holder de formen bedre, og kanelfyllet siger ikke ut.

Legg et kjøkkenhåndkle over og etterhev på et lunt sted i 30 minutter.

Stekes midt i ovnen på 200 grader, i ca 10-15 minutter.

Mens bollene stekes, rør sammen én eggehvite, 0,5 dl vann og 1/2 ts salt i en kopp. Pensle over så fort bollene kommer ut av ovnen, så de blir blanke og fine.

Avkjøles og nytes! 

Tips!
Kanelbollene kan fryses! Legg de i fryseren så fort de er avkjølt. La de tines på kjøkkenbenken, og varm ca 3 minutter på 200 grader med varmluft. Server!

oppskrift pa verdens beste kanelboller kanelsnurrer
oppskrift pa verdens beste kanelboller kanelsnurrer
oppskrift på verdens beste kanelboller kanelsnurrer
oppskrift på verdens beste kanelboller kanelsnurrer
oppskrift på verdens beste kanelboller kanelsnurrer
oppskrift på verdens beste kanelboller kanelsnurrer
oppskrift på verdens beste kanelboller kanelsnurrer
oppskrift på verdens beste kanelboller kanelsnurrer til barnebursdag
oppskrift på verdens beste kanelboller kanelsnurrer til barnebursdag
oppskrift på verdens beste kanelboller kanelsnurrer til barnebursdag